08.07.2011 (Itaalia seljakotireis)

kell 11:52 
Riia lennujaam

Siiani on kõik läinud üllatavalt sujuvalt. Kas tõesti hakkame reisiproffideks muutuma? :D Jälle uus vägev seiklus ees, lausa rõõm on sellest kirjutada. 
Ärkamine oli muidugi valulik, millegipärast kujutasin ma eile öösel pitsast pohmase peaga ette, et äratus kell kuus hommikul on täiesti adekvaatne, kui buss väljub kell pool seitse. No igatahes me jõudsime. Kõigest haledad viis tundi sõitu ja väga-väga kange sabakont... Aga nüüd oleme siin. Riia lennujaam. Õnneks kena ja pisike, kuigi ühe miinusega: Lätis ei kehti nimelt siiani euro. Pole enam harjunudki sellega, et peaks valuutat vahetama või selliste detailide pärast muretsema. Lõpuks sain siiski müügiputka müüjannaga jutule ning omandasin vedelike jaoks plastkoti ühe euro eest. Terve euro! See reisimine ei ole ikka õige asi.. 
Ja siis oli muidugi pagasi mõõtmete probleem. See, et koti sügavus peaks olema 20cm saab küll pähe tulla ainult kõige haigemal mõistusel. Aga ära tegime! Mitte, et me veel lennule oleksime saanud, aga pärast korralikku maadlusmatši oma pagasiga mahutasime me oma kotid etteantud raamidesse. See võis päris naljakas kõrvalt vaadata olla muidugi... Mike Tyson ilmselt klobib oma vastaseid vähem, kui meie oma seljakotte. Ma loodan, et Ryanairi töötajad suudavad meie pingutusi vääriliselt hinnata. Italy, here we come! 

kell 18:00
Bergamo, Repepo's B&B

Armsad sõbrad! Kui te üldse kunagi Bergamos öömaja otsite, siis tulge siia. Ma poleks ka oma kõige ilusamates unistustes uskunud, et me saame 20 euro eest öö kohta enda valdusse terve hiiglasliku korteri: 3 tuba, kena vannituba, suured aknad, täielik privaatsus ja lihtsalt ülilahe iseolemine. 
Leidmine oli küll ehk tiba keeruline, peamiselt selle pärast, et maja fassaad parajasti remondis on. Noh, võttis natuke otsustavust, et tellingute ja kattevõrkude tagant välisuks üles leida ja õige kellanupp välja valida. Okei, omanik ei räägi eriliselt hästi inglise keelt ka, aga on niisama sõbralik :D
Nüüd natukeseks linna, käime poeringil ja tähistame oma saabumist Itaaliasse fäänsi õhtusöögiga. Are we lucky or what? :)