Kreeta vol 2

28. august
Kell 02:00 või midagi sellist.

Hotell on ikka väga spartalik. Ja väga kahtlases linnaosas. Konditsioneer maksab 10€ päev. Hetkel on lootus ilma selleta läbi ajada. Aga moment kui selline andis palju ainet selleteemalistele naljadele. Hea uudis on, et lamamistoolid on tasuta. Mööbli liigutamine vist ka. Homme saab teada.
Kristiina jutud Itaalias toimunud hotellivargustest, kus öösel magamise ajal pätid toa tühjaks tegid, panid avastama, et vastasmaja ON ainult viie meetri kaugusel, mis tekitas omakorda kujutluspilte halvale teele sattunud Spidermanist.
Me mässame oma nadi olukorra vastu mööbli liigutamise ja unistustega keldrikorruse toast. Püüame kujutleda, kui hull siin täie päikese ja kuumusega on. Seni pole õnnestunud.
Lohustus on see: kui meil homme tuju alla igasugust arvestust on ja me üksteist tappa tahame, siis on ilmselt liiga palav, et see tõeks saaks.
Unistame järgmisel sügisel Egiptusesse sõidust, kus oleks kõik tipp-lux, palju süüa ja tasuta joogid. Tahaks vett. Hullult kohe.
Ja me nägime taevas UFO-t. Me kahtlustame, et selle vaatamine on tasuline. Birgitile saatsid nad kaelavalud. Raudne topelttasu laks UFO-delt kingituste vastuvõtmise eest.
Külmkapis loksus tohutu kogus vett ja külmik tuli meil endil sisse ka lülitada. Ilmselt see maksab tunnikaupa.
Inimeste hulgas levib hirm kõhunakkusesse haigestumise ja "põhja" kaotuse ees. Kuna WC paberit on vähe ja seda potti loopida ei tohi (Do Not Throw Paper In Toilet! Mis te arvate?) siis on ainus võimalus end basseinis kergendada ja pesta. Meil on väike rõduke vaatega basseinile. Tuleb sealt pommi panna, poolel teel lihased lõdvaks lasta ja kui vett tabad, oled korraga puhas ka.
Arutame ostunimekirja. Te ei taha teada, mis siin Shamtust räägitakse. Ausalt. Ärge seda palun ostke, kui seda puhkusel olles ka dušhigeelina kasutada tuleb, sest kõik kehakarvad võivad kohevile minna...
Kriss ei taha hotelli kolme ruutmeetrises basseinis snorkeldada.

13:25

Äratushelinate ajad olenevalt inimeste egodest ja enese ülehindamisest kell 8:00 kuni 8:30 Ärkamine 2 minutit enne üheksat.
Hommikusöök oli tagsihoidlik, aga vähemalt oli. Siin on seda imehead saia, millel on kõva koorik, aga superpehme sisu, seda võiks lõputult süüa. Veel sai kohvi ja sidrunijooki, helbeid, piima, maasikamoosi...
Pärast sööki esimene poetrett. Saime päevituskreemi, alkot, toitu ja VETT. Meri vaevalt 100m hotelli välisuksest. Ja mitte mitte mingi tavaline meri, vaid Vahemeri.
Pärast poodi oli kohe ümberriietumine ja jooks randa. Vesi on imesinine, soe ja ülisoolane. Püsid pinnal ka liigutamta. tegime vees tähekesi ja kolmnurki, nagu sünkroonujujad.
Küpsesime mitte just puhtaimal rannaliival, ujusime türkiissinises vees, mina ostsin poest terve arbuusi, mida õhtul oma ilusal rõdul lõikuda ja süüa.
Koristaja saabus veidi ebasobival hetkel, kui ma olin dušhi all, seega alasti ja kahe panda jagu mustasilmne. Leeni aga lebos rõdul. Väga huvitav moment. Ausalt. Rätikud on siin napid, ma ütlen.
Nüüd elame rõdul, tuuleke puhub, temperatuur polegi nii hull ja me ei sure vajadusest konditsioneeri järele.
Kreeta on paradiis.
Välja arvatud osa, kus ma oma vasaku jala keskmise varba küüne tagurpidi keerasin ja nüüd valu pean taluma.
Siesta tunne on. Ja tänase selge pilguga on hotellgi tegelt täitsa arvestatav. Ausalt.

Õhtul kokkuvõtteks.

Söögiks riis köögiviljade ja seentega (Foxil, mul ja Leenil) või makaronid seenekastmega (Birxil ja Krissil). Magustoiduks arbuus, mida lusikaga künda. Lisaks sai võiga ja toorsalat. Köök äärmiselt antisanitaarne. Lusikad-kahvlid eelmiste kasutajate toidust rasvased, potid-pannid plekilised ja rokased, nõudelapp puudub, köögirätik ka. Nõudepesuvahend on jumala tuus kraam. Kulub ka lahinal.
Keegi ei suutnud vist lõunast uinakut vältida. Teised käisid ekskurseerimas kah, mina magasin.
Käisime öisel ujumisringil. Väga hädaohtlik. Palju kive. Natuke valulik. Inimesed vaatavad imelikult.
Rõdu, nagu arvata oligi, on meie tegevuse kese. Kes parajasti peldikus ei istu, istub rõdul. Täielik roppude naljade Meka.
Leeni pakkus välja idee magav Kriss puhkusepikkuse konditsioneerikasutuse vastu vahetada. Tekkis kergelt haiglaste sugemetega pornograafiline arutlus.