30. juuli - Edinburghi Budget Backpackersis.

Saime eile ilusti ööbussile. Või noh, pigem et napilt mahtusime peale. Aga siiski.
Bussis magamine pole ikka õige asi. Pidevalt vahid aknast välja, kuulad teiste reisijate vada ja... Noh, loodus oli imeilus. Päikeseloojang (jahh, vihm jäi peaaegu hetkega järgi, kui olime bussi saanud), taamal mäed, bussihääled... Selline kurblik tunne tuli. Et võib vist öelda, mu esimene koduigatsushoog. Reisi viiendal päeval. Pole paha. Ise arvasin, et teisel on juba tunne, et kablutaks lennujaama poole.
Kell seitse maabusime Edinburghi bussijaamas. Jalad olid krampis, nälg tappis, külm oli ja meil peaaegu puudus plaan. Või, st, plaan oli olnud, et kappame siit otse Loch Nessi suunas minema ja suurde linna närve kulutama ei jää. Aga see on tõesti ilus linn! Sellisena kujutaks Viini ette. Aina mäed ja keskaegsed majad, lossid, kindlused... Imeilus.
Otsustasime saatusele võimaluse anda. Mõnda odavasse hostelisse sisse jalutada ja vaadata, mis hinnaga ja kas üldse neil tube pakkuda on. 
Vahemaad on siin oluliselt väiksemad kui kaardil tundub. Saime 10 minutiga siia kohale. Ja tänaseks ööks3 kohta täitsa olemas. Kahjuks 2 neist toas nr 8 ja üks toas nr 31. Aga see-eest ainult 16 naela öö inimese kohta! Võtsime pakkumise vastu.
Kuna check-in algab siin kell 12, tuli meil peale maksmist kuidagi 4,5h linnas ära sisustada. Jalutasime tagasi bussijaama poole, et Mäkis hommikust süüa. Saime oma suured kohvid ja asjad kätte, mina suutsin muidugi kohe terve suu ära põletada oma kuuma joogiga...
Peale Mäkki oli väike suitsupaus ja siis sattusime kuidagi pooljuhuslikult kohalikku kaubandusvõrku läbi kammima. Sain omale kohe teisest poest 10 naelased teksad, sest praegused on jalgevahelt juba eriliselt hõredad.
Hiljem sai Fox veel käekoti ja mina pudeli neoonroosat küünelakki. Väga produktiivne päev.
Kell 12 tagasi hostelis. Saime oma pesukuhja, võtmed ja juhised. Nüüd lebon oma toakeses, st nr 31 ja mul pole hetkel aimugi, millega Fox ja Leeni oma aega veedavad. Ju magavad. Kokku on lepitud, et väike pesu ja puhkus, et kell 17.00 olla fuajees valmis teiseks linnatiiruks.
Hetkel on kell 13.00, olen dushitanud ja varbaküüsi lakkinud. Uni niidab, Kuvitav, kes need 3 mu toakaaslast on? Päris hea küsimus.